RopeStarters

[kc_row use_container=”yes” _id=”489976″][kc_column width=”12/12″ video_mute=”no” _id=”987319″][kc_column_text _id=”24002″]

De RopeStarters avonden hebben als doel om mensen met interesse op verschillende manieren in aanraking te laten komen met bondage.

Bijdragen: €50 per inschrijving / €15 per persoon voor wie enkel de demo volgt.

Wie is welkom?

Iedereen die wil kennismaken met touwen, op gelijk welke manier.

 • Nieuwsgierigen: Je hebt al gefascineerd gekeken naar bondage foto’s, of misschien heb je zelf al een en ander gezien in een club of op een beurs. Maar wat is dat nu precies, bondage? En wat is er zo fijn aan? Misschien twijfel je zelfs of het wel iets voor jou is…
 • Beginnelingen: Je hebt je eigen touwen, en hebt al wat geëxperimenteerd. Maar welke richtingen kan je nu uit? Wat zijn de opties en mogelijkheden? Hoe zit dat met veiligheid enzo? Je wil meer technieken leren, en tips & tricks leren.
 • ‘Tweede adem’: in lang vervlogen tijden was je wel met bondage bezig, maar de tijd heeft stof op je kennis gewaaid. Je bent op zoek naar een opfrissing van je bondage vaardigheden, en/of wil er zeker van zijn dat je op een veilige manier tewerk gaat.Zowel koppels als singles zijn welkom. Modellen zijn gewoonlijk wel aanwezig, dus oefenen is zeker mogelijk mits de nodige afspraken op voorhand gemaakt worden.

Planning

 • Welkom vanaf 20u30
 • 21:00u – 22:00u: een uitgebreide bondage demonstratie waarin verschillende aspecten, facetten en mogelijkheden van bonderen getoond worden. Elke keer wordt er weer wat anders getoond.
 • 22:00u – 00:00u: een uitgebreide bondageles: je leert verschillende nuttige basistechnieken, waarbij veel aandacht besteed wordt aan veiligheid, alles wat je moet weten over touwen, algemene veiligheid, en belangrijke principes. Je komt te weten welke leuke dingen je met bondage kan doen! De inhoud van elke les is verschillend, dus door meerdere RopeStarters te volgen kan je heel veel bijleren.
 • 00:00u – 01:00u: begeleid oefenen: De zonet aangeleerde technieken kunnen geoefend worden, want oefening baart kunst. Er is voldoende ruimte en tijd om persoonlijk uitleg te vragen en te krijgen, zodat je zeker weet dat je de technieken correct en veilig toepast.
 • 01:00u – 02:00u: vrij oefenen: je kan de aangeleerde technieken nog beter inoefenen, en er is tijd en ruimte om gebondeerd te worden voor wie in zulks interesse heeft.

Voor de goede orde

 • Het is de bedoeling dat je je eigen touwen meebrengt, maar als je daar niet over beschikt, is een eenvoudige verwittiging bij inschrijving voldoende. Je krijgt dan een stuk touw in bruikleen waarmee je alle technieken die die avond besproken worden kan uitvoeren.
 • Uiteraard zijn er geen regels rond dresscode of dergelijke. Respect voor elkaar is er uiteraard wel, maar dat is vanzelfsprekend. Kernwoorden van de avond zijn dan ook: ‘Vrijblijvend’, ‘Respect’, ‘Bondage’, en ‘Discreet’
 • Drankjes zijn te verkrijgen aan de bar, en mogen binnen genuttigd worden.
 • Alles vindt plaats in een gesloten sfeer: geen pottenkijkers, enkel gelijkgestemden die net zoals jij interesse in bondage hebben.

Praktische zaken

 • de data kan je terugvinden op de kalender
 • Fotograferen is strikt verboden!
 • Je inschrijving is enkel geldig bij uitdrukkelijke bevestiging. Vermeld zeker met hoeveel personen je komt, en welke ervaring je al hebt, of waarom je wil komen kijken.

Bijdragen 

€50 per inschrijving / €15 per persoon voor wie enkel de demo van 21u00 – 22u00 wil bijwonen.

een inschrijving bestaat uit maximaal 1 persoon die wil leren bonderen, en 1 model

Inschrijven is noodzakelijk en doe je best via de kalender. Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Let op! De inschrijving is pas geldig als je een bevestigingsmailtje gehad hebt. Vul je emailadres dus zeker juist in!

[/kc_column_text][/kc_column][/kc_row]